Huippuhyvät muistiinpanot

Muistiinpanojen tekeminen toimii ajattelun ja muistin tukena. Niiden tehokkuus riippuu siitä, kuinka aktiivisesti ja monipuolisesti ne saavat sinut ajattelemaan opiskeltavaa asiaa. Useimpia opiskelijoita muistiinpanojen tekeminen auttaa myös keskittymään lukemiseen tai kuuntelemiseen. Itse tehdyt muistiinpanot ovat myös mainio väline muistelevassa kertaamisessa.

Ota riittävän iso paperi ja kirjoita väljästi. Jätä tilaa kirjoittamasi tekstin ympärille, jotta voit myöhemmin lisätä tekstiä, piirtää kuvia, vetää asioita yhdistäviä nuolia tms. Samoja periaatteita voit hyödyntää tehdessäsi muistiinpanoja sähköisesti.

Jos teet muistiinpanoja lukiessasi ja voit edetä omaan tahtiin, lue ensin sopivan pituinen pätkä tekstiä ja kerää sitten tärkeimmät asiat kirjoittaaksesi ne muistiinpanoihisi. Pohdi, milloin tarvitset luetteloivaa tapaa ja milloin puolestaan asiakokonaisuuksien ja asioiden välisten suhteiden ymmärtämistä vahvistavaa tapaa.

Alla muutamia hyviä tekniikoita:

  1. ranskalaiset viivat
  2. käsitekartta/miellekartta
  3. kysymykset, joihin löytyy vastaus tekstistä
  4. käsitekortit (käsite yhdellä puolella, selitys toisella), avainsanalistat
  5. aikajana (toimii hyvin esim. historian tai kehityspsykologian opiskelussa)
  6. kuvat ja kaaviot
  7. äänitetyt muistiinpanot

Aloittelevalle muistiinpanojen tekijälle työ saattaa tuntua liian raskaalta ja liikaa aikaa vievältä. Luota kuitenkin siihen, että sinnikkäällä harjoittelulla löydät omat hyvät tapasi, joilla tehostat opiskeluasi merkittävästi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s